2010. augusztus 22., vasárnap

Gyógydiéta

Istennek hála a koplalókúrák különböző formái ma ismét igazán korszerűnek számítanak. Skálájuk az ötnapos súlycsökkentőkúráktól a három-négy hetes gyógydiétáig terjed. A diétázó minden esetben megtartóztatja magát a szilárd táplálékoktól, csak zöldség- és gyümölcslevet és mindenekelőtt gyógynövényekből készült teát fogyaszt. Számos „fogyókúrás" klinikán megfigyelték, hogy az olyan különböző panaszok, mint a túl magas vagy túl ala­csony vérnyomás, a migrén, az aranyér, a szabálytalan menszesz, a pattanások, a depressziók vagy a krónikus ízü­leti reuma (csúz) „maguktól" megszűnnek, ha a test min­denféle méregtől és lerakódástól megtisztul. A fogyókúra után rendszerint javul a test általános védekezőképessé­ge, ezáltal a szervezet fiziológiai, szabályozó mechaniz­musai ismét érvényre juthatnak.
Aki életében valaha is alávetette magát egy totális fo­gyókúrának, az tudja, hogy érzelmeinket és gondolkodá­sunkat is milyen meglepő mértékben meghatározza a fo­gyásunk. És az is köztudott, milyen könnyednek, derűs­nek, frissnek és vidámnak érzi magát az ember, ha átesett egy ilyen radikális megtisztuláson. Bárki megtapasztal­hatja, hogy ilyenkor mily bensőséges harmóniában forr össze test és lélek!
A fogyókúra során elsősorban a salaktalanító és vér- tisztító teakeverékeket reklámozzák, de velük együtt azo­kat is, amelyek a máj- és veseműködést és a vérkeringést serkentik. így a kúra során fellépő kisebb krízisek ki­egyenlíthetők és a fogyókúra hatásfoka a sokszorosára növelhető.
Természetesen fennáll a lehetősége annak is, hogy a fo­gyást a normál vagy inkább a túlnyomórészt vegetáriá­nus táplálkozás mellett valósítsuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése