2011. február 4., péntek

Az alacsony vérnyomás

A túl alacsony vérnyomás ugyanazon gyógynövények — a fagyöngy és pásztortáska — segítségével szabályozható, mint a túl magas. Ez egy olyan csodás jelenség, amit egy szintetikusan előállított gyógyszer sohasem érhet el.
A hipotónia (alacsony vérnyomás) által kiváltott panaszok esetén két csésze kávé vagy fekete tea segít. Minél ritkábban használjuk ezeket az élvezeti szereket, annál erősebb a hatásuk. Úgy véljük, hogy a hétköznapi életben igen jól meglehetünk fogyasztásuk nélkül, szükség esetén azonban enyhe serkentőként ésszerű az alkalmazásuk. A tartós fizikai megterhelés, a szabadban űzött sport és a mozgásterápia révén az alacsony vérnyomással kapcsolatos panaszok a legtermészetesebb úton megszűnnek. Alacsony vérnyomás esetén — ha nincs különösebb panaszunk —, nem kell aggódnunk, mert statisztikailag kimutatták, hogy alacsony vérnyomás mellett az emberek tovább élnek, mint magas vérnyomással.

Keringési zavarok
A labilis vérkeringés stabilizálására a következő teakeverék ajánlott, amely a keringést serkentő rozmaringlevelek mellett elsősorban megint csak a szívre ható gyógyfüveket tartalmaz.

Tea keringési zavarok ellen

galagonya (levél és virág)    20g
málnai levél                        20g
rozmaringlevél                    20g
gyöngyajakfű                      15g
csipkebogyó (magvastól)    10g
narancshéj (keserűen)        10g
körömvirágszirom                5g

Ez a tea természetes módon segíti a keringés szabályozását, és akkor a leghatásosabb, ha a nap folyamán hat csészével fogyasztunk belőle. Rozmaringlevél-tartalma miatt azonban állapotos nők nem ihatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése